Voor het zesde jaar op rij doet de PKN Dongen-Rijen mee aan de landelijke actie vakantietas van PKN Nederland. Zijn we gestart met 60 tassen in het eerste jaar, nu hebben wij in totaal 360 vakantietassen rondgebracht in Dongen en Rijen naar kinderen die niet op vakantie kunnen.  De actie vakantietas in Dongen en Rijen is, onder verantwoordelijkheid van PKN Dongen-Rijen, een gezamenlijk project geworden met PKN Dongen-Rijen, werkgroep Arm in Arm Dongen (oecumenisch werkgroep van alle kerken in Dongen en ‘s Gravenmoer) Charitas Dongen, Charitas Rijen en Stichting Leergeld Dongen en Rijen.
In Dongen is er dit jaar een Noodopvang voor Vluchtelingen voor de duur van 1 jaar. De werkgroep Vakantietas heeft contact gezocht met deze noodopvang en het blijkt dat hier 45 kinderen verblijven. Wij hebben besloten om al deze kinderen een vakantietas te geven. En dat sloeg aan bij deze kinderen.  Ik mocht de tassen gaan brengen. De locatiemanager heeft van het uitdelen van de vakantietas een feestochtend gemaakt. Het is hartverwarmende om te zien dat alle kinderen blij waren met de tas. Want weet dat deze kinderen niets van zichzelf hebben en dan is de inhoud van deze tas meer dan welkom.
Ook de regionale pers, Dagblad de Stem, heeft aandacht gegeven aan deze actie. Zie onderstaand artikel.
Heeft u vragen of wilt u de actie ondersteunen op welke manier dan ook neem dan contact op met Harrie Broeders, telf 06-12218695.