Even voorstellen

Mijn naam is Daco Coppoolse. Vanaf 1 september a.s. ben ik uw tijdelijk predikant (ambulant predikant). Ik heb Zeeuwse roots en ben geboren in Middelburg op 2 februari 1952. Sinds 1976 ben ik getrouwd met Tineke Gravesteijn. Samen hebben we vier kinderen gekregen. Een zoon en drie dochters. Intussen allemaal volwassen en duurzaam samenlevend met een partner. We zijn de grootouders van zes kleinzonen. De oudste is alweer vijftien. In november hopen we grootouders te worden van een kleindochter. Hoera! Na mijn theologiestudie aan de VU in Amsterdam ben ik als predikant verbonden geweest aan vier gemeenten. Achtereenvolgens: Meliskerke, Papendrecht, Voorthuizen en Driebergen. In 2017 ben ik met emeritaat gegaan. We wonen nu in Odijk. Vanaf 2017 heb ik allerlei tijdelijke werkzaamheden verricht. Als pastor ben ik twee keer drie maanden verbonden geweest aan een toeristengemeente in Alanya (Turkije) , twee keer drie maanden aan een kolonistengemeente in Arapoti ( Brazilië). Ook ben ik een jaar in Voorthuizen, een jaar in Bunschoten-Spakenburg en drie maanden in Odijk werkzaam geweest als tijdelijk predikant. Het leuke van deze levensfase is dat niet veel meer hoeft, maar nog wel veel kan. We genieten van de vrijheid van het emeritaat en het is heerlijk om ook nog wat actief te zijn in de kerk. De nadruk van mijn werkzaamheden in Dongen zal liggen op het pastoraat ( crisispastoraat). Daarnaast zal ik een keer per maand voorgaan in de dienst. Twee keer per week hoop ik in Dongen bezoekwerk te doen. Van tevoren zal ik bellen om een afspraak te maken. Hopelijk bent u in voor een ontmoeting. U kunt mij natuurlijk ook zelf bellen om een afspraak te maken.
Hartelijke groeten,

ds. Daco Coppoolse