Predikant :

Ds Henrieke ten Thije

Wie is de predikant

 

Op 26 oktober 2014 werd ik bevestigd tot gemeentepredikant van Protestants Dongen en Rijen waar ik met veel plezier voor de kerk van Christus werk, samen met vele gemeenteleden.

Daarvoor was ik 11 ½ jaar geestelijk verzorger bij woon-zorginstelling Thebe, o.a. op locatie Aeneas in Breda.

Mijn kerkelijke loopbaan begon ik als gemeentepredikant in de kleine (toen nog) Hervormde gemeente Chaam waar ook het zuidelijk deel van Breda bij hoorde, waar ik acht jaar de gemeente van Christus heb gediend.

Ik werd in 1965 in het Twentse Haaksbergen geboren en daar groeide ik ook op. Mijn studietijd bracht ik in Leiden door waar ik mijn doctoraal examen in de theologie en mijn kerkelijk examen behaalde. Sindsdien heb ik verschillende opleidingen en bijscholingscursussen mogen volgen op het seminarie van de Protestantse Kerk, via de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Ook maak ik graag gebruik van de mogelijkheid om aan de Universiteit van Tilburg cursussen te volgen op het gebied van theologie en samenleving.

De oecumene is me vanuit het van oudsher katholieke Haaksbergen met de paplepel ingegoten. Oecumene werd ook een hoofdvak tijdens mijn studie en ik heb altijd oecumenische werkomgevingen gehad. Ik voel me dus als een vis in het water in het katholieke Zuiden.

Naast mijn gemeentewerk als predikant ben ik al jaren lid van de Soroptimist Int. Club van Breda, en ben ik druk met genieten van het leven.

Ik ben getrouwd met Mart Erik Flipse, we hebben twee jongvolwassen dochters.

En we wonen niet in ‘de pastorie’ naast de kerk, maar in ons eigen huis in Breda.

 

Henrieke ten Thije

Voor contact kun je mailen naar:

predikant@pkndongen-rijen.nl