Alpha-cursus


Alpha is meer dan een cursus: het is ‘leuk dat je aanschuift’, anderen ontmoeten, samen eten, bidden, zingen en praten, een kans om met elkaar te onderzoeken wat je echt belangrijk vindt. De basis van het christelijk geloof wordt gedeeld en besproken, maar niet opgelegd!

De Alpha wordt ondersteund door de Evangelische Kerk Hoop, de Protestantse gemeente Dongen-Rijen, de Christelijk Gereformeerde Kerk van ‘s Gravenmoer en twee R.K. Parochies. De samenwerking van deze verschillende kerken is een teken van de goede onderlinge verhoudingen van de kerken, een rijkdom in onze regio.

 Het weekend van de Heilige Geest

Een onderdeel van een Alpha-cursus is het weekend van de Heilige Geest. Tijdens de Alpha in Rijen hebben we al veel mooie avonden gehad. Het samen eten, praten over je zoektocht en geloof, samen bidden en zingen; het heeft veel moois gebracht. Ons weekend van 12 en 13 november was echter een hoogtepunt. We zijn op bezoek geweest in het klooster van de Kapucijnen. Het lekkere eten, de mooie slaapkamers, ons ontmoetingspunt; het was geweldig. Maar het mooiste waren onze gesprekken over geloven, zoeken en proberen om het geloof handen en voeten te geven. Wat een heerlijke luxe om zoveel tijd voor elkaars verhaal te hebben. Ieder kon uitgebreid de vraag stellen: Wat vind ik echt belangrijk in mijn leven?
Niet voor iedereen was duidelijk wat we ons bij de Heilige Geest kunnen voorstellen, maar voor elke deelnemer heeft de Heilige Geest meer betekenis gekregen. Ons bidden tot de Heilige Geest was voor alle deelnemers een ontroerend moment.
Ook was er tijd om te wandelen in het Markdal of in de beeldentuin van de paters. De bijgevoegde fotois tijdens deze wandeling gemaakt. We hebben nog een paar avonden te gaan in Rijen. In januari starten we met een Alpha in Dongen. Heeft u interesse, mail: alphadongen@gmail.com of bel Rob van Uden: 06-15246759.